Tarik Hodžić: “Odlučio sam da ostanem u BiH jer smatram da je ovoj državi treba više mladih snaga”

Tarik Hodžić: “Odlučio sam da ostanem u BiH jer smatram da je ovoj državi treba više mladih snaga”


Diplomirani fizioterapeut uz pomoć projekta EU4BusinessRecovery otvorio centar „Medicare“. Hodžić: Poručujem mladima da se usude, da naprave prve korake

Iako je imao nekoliko ponuda da ode u inostranstvo kako bi izgradio karijeru u oblasti fizioterapije, mladi poduzetnik Tarik Hodžić iz Visokog odlučio je da ostane u Bosni i Hercegovini kako bi bio na usluzi svojoj lokalnoj zajednici.

Nakon završenog Fakulteta zdravstvenih studija Univerziteta u Sarajevu, kao i višegodišnjeg sticanja iskustva u fizioterapiji, u Visokom je otvorio Centar za njegu i održavanje tijela „Medicare“.

– S obzirom na to da sam imao više poziva da odem u inostranstvo da radim, odlučio sam se, ipak, da ostanem u BiH jer smatram da je ovoj državi i tržištu potrebno više mladih snaga. Pogotovo ako govorimo o fakultetski obrazovanim ljudima koji su potrebni svakoj zajednici da napreduje – kazao je Hodžić na početku razgovora za Fokus.

Poruka mladim ljudima

Navodi da je u procesu studiranja obavio dosta prakse u zdravstvenim ustanovama kao što su klinički i reumalni centri. Kao diplomirani fizioterapeut kontinuirano se educirao, a postao je i certificirani akupunkturolog i praktikant osteopatije s kiropraktikom. Sva ta iskustva koristi danas u svom poslu.

– Mladim ljudima u Bosni i Hercegovini bih poručio da se usude, da naprave prve korake kako bi realizovali svoje planove. Imao sam pozive da idem u inostranstvo, ali sam izabrao svoju zajednicu jer smatram da neko ko je obrazovan, ko može da doprinese društvu, treba biti na usluzi lokalnoj zajednici. Zašto da gledamo na neki život u inostranstvu s nekom čežnjom i željom kada možemo ovdje kod nas da napravimo isto, a istovremeno da doprinesemo ovoj državi što je moguće više – poručio je mladi poduzetnik Tarik Hodžić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija