Tegeltija: CIK nastupa agresivno, Bevandi nije u cilju blokada izbora

Tegeltija: CIK nastupa agresivno, Bevandi nije u cilju blokada izbora


Novca za izbore je uvijek bilo i bit će, kaže predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija za Glas Srpske.

Činjenica je, navodi, da budžet institucija BiH za ovu godinu još nije usvojen, ali najmanja je, tvrdi, odgovornost na Vijeću ministara, pa i Parlamentu BiH.
Nacrt budžeta, kaže, priprema Ministarstvo finansija, te će uskoro biti upućen Predsjedništvu, a zatim i Parlamentu do kraja maja.

Naglašava da se izbori raspisuju u maju, ali održavaju tek u oktobru, što je dug period da bi se, kaže, insistiralo na novcu u maju.

Centralnu izbornu komisiju BiH optužio je da veoma agresivno nastupa kada je riječ o tom novcu, te da neopravdano krivicu prebacuje na ministra finansija Vjekoslava Bevandu.

– To nije ni fer ni korektno prema njemu, posebno jer je Vijeće ministara kolektivni organ. Aludira se na to da je član HDZ-a BiH, partije koja je nezadovoljna Izbornim zakonom, odnosno nespremnošću SDA da promijeni određene elemente, ali ideje CIK-a da novac bude obezbijeđen iz viška sredstava iz nekog prethodnog perioda nisu ničim utemeljene.

Zato govorim da se bave tuđim, a ne svojim poslom. Siguran sam da ministru Bevandi nije u cilju blokada izbora niti da bilo šta radi na tom planu – izjavio je Tegeltija.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija