Tegeltija na klaviru odsvirao ‘Pukni zoro’ (VIDEO)

Da li Dodikov gaf Tegeltiji poslužilo kao inspiracija za sviranje, ne znamo, ali stara narodna kaže “ko pjeva zlo ne misli”.

Republika Srpska sa površinom od 24525 km2 je otprilike veličine Makedonije i veća od 121 države u svijetu i od 12 evropskih država (od tzv Kosova sa oko 10000km2 je veća 2,5 puta). Republika Srpska sa 1,228.423 stanovnika je veća od 58 država u svijetu i 10 evropskih država, napisao je na Twitteru Milan Tegeltija, savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i bivši predsjednik VSTV-a.

Tegeltija je, pretpostavlja se, aludirao na to da manje bh. entitet može funkcionisati kao država uzme li se u obzir njena ukupna površina. Međutim, Dodikov savjetnik bi trebao znati, uzme li se u obzir njegova profesija, da državu ne čini samo njena površina, već i brojni drugi preduslovi za njen nastanak, a ti preduslovi u kontekstu posljednjih dešavanja u našoj zemlji doveli su do najveće poslijeratne krize, zveckanja oružja i masovnog straha stanovništva za vlastitu sigurnost.

Ranije je Tegeltija na Twitteru objavio videozapis u kojem svira na klaviru “Pukni zoro”, pjesmu za koju je njegov šef nedavno imao urnebesan gaf.

-Pa da čujete i kako zvuči, dok se upoznajemo. Čuli ste kako klasika zvuči na harmonici, da vidimo sad kako zvuči – Pukni zoro na klaviru, napisao je Tegeltija uz video.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79