Tegeltija o postavljanju tenka u Sarajevu: Sarajevski političari ne dozvoljavaju ratu da se završi već 30 godina

Tegeltija o postavljanju tenka u Sarajevu: Sarajevski političari ne dozvoljavaju ratu da se završi već 30 godina


Prije dva dana je na mjesto gdje će biti spomen-obilježje bosanskim specijalcima odreda “Bosna” u u parku kod Druge gimnazije u Sarajevu postavljen tenk.

Kako je rečeno iz Grada Sarajeva, spomen-obilježje će se sastojati iz više dijelova, a riječ je o uništenom tenku neprijateljske vojske, pet bronzanih bista bosanskih specijalaca, te betonski zid obložen granatnim pločama s uklesanim imenima poginulih boraca pripadnika specijalne jedinic policijskog odreda “Bosna”.

Postavljen tenk u krugu sarajevske škole: “To je uništeni tenk neprijateljske vojske”

Postavljanje ovog tenka izazvalo je brojne rasprave na internetu, a sada je svoj komentar podijelio i Milan Tegeltija, nekadašnji predsjednik VSTV-a BiH i aktuelni savjetnik predsjednika RS Milorada Dodika.

Kaže da je tenk debilizam i militantna poruka upućena drugim narodima u BiH.

“Tenk ispred škole u Sarajevu koji je postavila gradonačelnica tog grada je debilizam, ali debilizam naslonjen na opšti agresivni politički narativ u Sarajevu koji u sebi nosi izvjesnu perspektivu rata i militantnu poruku i prijetnju ratom, smrću i razaranjem upućenu drugim narodima u BiH, ali i zarobljavanje strahom od rata vlastitog naroda, kako to svakodnevno rade Helez, Bakir i brojni drugi sarajevski političari.

To je djelovanje na psihu djece ali i odraslih kojima tenk kao sredstvo ubijanja, kao simbolika, treba da bude svaki dan pred očima kao nešto normalno nešto s čim žive.

Kakva je to vizija suživota u kojoj je tenk njegova simbolika, u kojoj djeci u školi tenk treba da bude vizualni dio školske svakodnevnice.

Sarajevski političari ne dozvoljavaju ratu da se završi već 30 godina i to je već 30 god primarni politički refleks u Sarajevu koji koči bilo kakav napredak i kompromis u BiH”, napisao je Tegeltija.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija