Tešanjski gigant lani zaposlio čak 100 novih radnika!

Još jedan pozitivan primjer uspješne kompanije u Tešnju koja je u pandemijskoj godini zabilježila rast zaposlenosti je firma Mann Hummel koja proizuvodi filere, između ostalog i za automobilsku industriju.
Među privrednim subjektima izvoznicima su u oblasti industrije koje je Vlada FBiH podržala u iznosu od 700.000 KM. Delegacija Vlade FBiH jučer je posjetila ovu kompaniju.

Generalni direktor kompanije Mann Hummel Tešanj Mahmut Galijašević izjavio je da je posjeta delegacije Vlade FBiH prilika za razgovor o onome što ih očekuje do kraja godine i dalje u budućnosti.

Dodao je da ta kompanije u 2020. zabilježila rast poslovanja oko 12 posto i povećala broj zaposlenih kojih trenutno ima više od 760.

– Mann Hummel je primio subvencije Vlade FBiH u stimulativnom iznosu, što je pokazalo volju Vlade FBiH da pomogne u teškim trenucima – naveo je Galijašević.

Premijer FBiH Fadil Novalić istakao je da je industrijska proizvodnja u četiri mjeseca 2021. u FBiH porasla 17,7 posto u odnosu na isti period prošle godine.

– Ovo je jedna od rijetkih fabrika koja je prošle godine zaposlila 100 ljudi nakon pogodbe oko subvencija za fabriku – kazao je Novalić.

Dodao je da je od direktora Galijaševića čuo da bi oni nastavili sa zapošljavanjem ako bi bilo novih subvencija Vlade FBiH, s čim se on složio.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79