Teška saobraćajna nesreća na autoputu A3: Dvije osobe poginule, jedna povrijeđena

Teška saobraćajna nesreća na autoputu A3: Dvije osobe poginule, jedna povrijeđena


Na sjevernoj strani autoputa A3, između Okučana i Novske u Hrvatskoj, dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali teretno i putničko vozilo.

Policija je saopštila da su u nesreći dvije osobe smrtno stradale, dok je jedna osoba povrijeđena i vozilom Hitne pomoći prevezena u bolnicu u Novu Gradišku.

Prema izvještaju Index.hr, automobil je u sudaru s kamionom potpuno smrskan, što ukazuje na silovitost sudara.

“Zbog vršenja ouviđaja zatvorena je sjeverna strana navedene dionice, a uviđajem rukovodi zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Sisku”, objavila je policija.

Hrvatski autoklub (HAK) izvještava da je zbog nesreće prekinut saobraćaj na autoputu A3 između petlje Okučani i petlje Novska u smjeru Bregane. Zbog toga se stvorila kolona duga šest kilometara. Saobraćaj se preusmjerava na županijsku cestu Okučani-Novska (ŽC 3252).

Policija i nadležne službe apeluju na vozače da prate upute i budu oprezni prilikom vožnje obilaznim putevima. Također, apeliraju na strpljenje zbog otežanog saobraćaja i produženog vremena putovanja.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija