Teška saobraćajna nesreća u Austriji: Devet povrijeđenih, među njima državljani BiH

Teška saobraćajna nesreća u Austriji: Devet povrijeđenih, među njima državljani BiH


Najmanje devet osoba je povrijeđeno, uključujući i petomjesečnu bebu, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kada je vozač (28) iz austrijskog Reid im Innkreisa direktno udario u automobil državljanke BiH (27). U njenom automobilu su se nalazila troje djece, među kojima i njena petomjesečna beba.

U nesreći su učestvovala tri vozila. Vozač (28) je izgubio kontrolu nad vozilom, zakačio jedno vozilo, a zatim se frontalno sudario s automobilom državljanke BiH.

U njenom automobilu su se nalazili njeno sedmogodišnje dijete, petomjesečna beba, te 10-godišnje dijete njene sestre, koja je takođe bila u vozilu.

Na teren je izašlo šest spasilačkih ekipa, dva helikoptera i dodatne ekipe hitne pomoći. Također, tri vatrogasne ekipe su bile prisutne na mjestu nesreće.

U drugom automobilu, pored 28-godišnjeg vozača, nalazili su se njegova supruga i dvoje djece (2 i 6 godina). Prema informacijama policije, najteže su povrijeđeni petomjesečna beba i dvogodišnje dijete. Svi povrijeđeni su hitno prevezeni u bolnice u Braunau i Salzburgu.

Policija još uvijek istražuje uzrok nesreće, ali je vrlo vjerovatno da je mokar kolovoz zbog neprestane kiše doprinio gubitku kontrole nad vozilom.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija