Tomislav Kvesić optužen za likvidaciju 58-godišnjeg Zorana Bašića

Tomislav Kvesić je, prema optužnici, zločin počinio u neuračunljivom stanju u mjestu Kočerani kod Širokog Brijega

Državljanin Hrvatske Tomislav Kvesić, protiv kojeg je Tužilaštvo Zapadnohercegovačkog kantona vodilo istragu, nakon tromjesečne istrage, optužen je za likvidaciju 58-godišnjeg Zorana Bašića u mjestu Kočerani kod Širokog Brijega. Osim za ovo, on se tereti i za krivično djelo nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari, te posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Ovo je Tomislav Kvesić, revolveraš i ubica iz Širokog Brijega

Sigurnosna mjera

U optužnici, koju je potvrdio Županijski sud u Širokom Brijegu, Kvesić je zločin počinio u neuračunljivom stanju.

– Neovlašteno je posjedovao opojnu drogu i streljivo koje su mu oduzeli pripadnici Policijske uprave Široki Brijeg prilikom uviđaja u aprilu ove godine. U optužnici je predloženo izricanje sigurnosne mjere trajnog oduzimanja predmetnog streljiva i droge, kao i utvrđivanje neuračunljivosti osumnjičenika od nadležnog suda i određivanje prisilnog smještaja u zdravstvenu ustanovu, stoji u optužnici Tužilaštva ZHK-a, koje je od Suda tražilo produženje mjere pritvora.

Njemu je ova mjera određena zbog postojanja opasnosti od bijega, ometanja istrage, kao i zbog počinjenja posebno teškog krivičnog djela s obzirom na način izvršenja i posljedice, kao i zbog toga što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Ubistvu je, podsjetimo, prethodila upotreba vatrenog oružja, nakon čega je osumnjičeni pobjegao u nepoznatom pravcu.

Opasni bjegunac

Policija je tragala jedno vrijeme za Kvesićem, koji je nakon pronalaska smješten iza rešetaka. Dok je trajala potraga za njim, policija je građane upozoravala da se radi o naoružanom i opasnom osumnjičeniku piše oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79