Ovo je Tomislav Kvesić, revolveraš i ubica iz Širokog Brijega

– Dana 4. aprila u 23:40 sati PU Široki Brijeg zaprimila je prijavu da se u porodičnoj kući T. K. (46), u mjestu Kočerin, dogodila pucnjava iz vatrenog oružja.

Odmah po zaprimljenoj prijavi na mjesto događaja izišli su policijski službenici PU Široki Brijeg te su utvrdili da je u porodičnoj kući T. K. (46) izvršeno krivično djelo ubistvo, a žrtva je Z. B. (58) iz mjesta Broćanac, općina Posušje – saopćeno je iz policije.

Portal Crna-Hronika saznaje da se radi o Tomislavu Kvesiću (46) iz sela Donji Mamići kod Širokog Brijega.

Kvesić je od ranije poznat građanima Širokog Brijega, po svojim revolveraškim hvaljenjima oružjem.

“Stalno je sa sobom nosio svoj pištolj, a hvalio se i sa puškama. Cijeli život je proveo u Njemačkoj ima više nekretnina u svom vlasništvu. Po selu se priča da je likvidaciju napravio u porodičnoj kući pred više svjedoka. Slavilo se nešto, pa koblno završilo. Glumio je Doc Holliday-a i nažalost ubio oca šetero djece” – izjavio je izvor portala Crna-Hronika.

Ubio je Zorana Bašića, iza kojeg je ostalo šestero djece, saznaje Crna-Hronika

Pogledajte video koji je snimljen istu večer kad je izvršena likvidacija.

 

Osumnjičeni za ubistvo koje se sinoć dogodilo kod Širokog Brijega uhapšen je, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadno-hercegovačkog kantona.

“Obavještavamo javnost da su policijski službenici Uprave policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke, večeras oko 19:30 sati, na širem području mjesta Kočerin, grad Široki Brijeg, lišili slobode T. K. (46) osumnjičenog da je jučer oko 23:40 sati, u obiteljskoj kući u mjestu Kočerin, s više hitaca iz vatrenog oružja usmrtio Z. B. (58) iz mjesta Broćanac, općina Posušje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Nakon cjelodnevne pretrage terena policijski službenici Uprave policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke osumnjičenika su lišili slobode, a da pri tome nitko nije stradao”, navedeno je iz MUP-a.

U službenim prostorijama PU Široki Brijeg večeras će otpočeti kriminalistička obrada nad T. K. (46) a opširnije saopćenje bit će objavljeno po završetku kriminalističke obrade, dodaje se.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79