Crna Hronika
Tradicija se vratila na ulice Orašja: Prvomajski uranak počeo kafom i pjesmom, a završio uz pogaču tete Eve

Tradicija se vratila na ulice Orašja: Prvomajski uranak počeo kafom i pjesmom, a završio uz pogaču tete Eve


Povodom Međunarodnog praznika rada, i jutros je tradicionalna prvomajska budnica probudila građane više bh. gradova.

Veselo i opuštajuće bilo je ovog jutra i u Orašju. Naime, nakon trogodišnje pauze jutros su Orašjani praznik počeli u 5 sati.

Nije falilo veselja, a muzika i pjesma probudili su i one s tvrdim snom.

Kako nam priča jedan od učesnika, godinama unazad Prvomajski uranak, uglavnom se obilježavao u samom gradu, a sad posjete i obljižnja sela, gdje ih dočekaju s osmijehom i pjesmom.

Tako je ovog jutra baba Kata ispred svoje kuće u naselju Ugljara okačila i transparent, kako bi poželjela dobrodošlicu veselim sugrađanima.

Ispred njene kuće se zapjevalo, popila se kafa uz želje da još mnogo godina slave praznik rada, ali i sve druge praznike.

 

Također, grad na Savi ima i svoju, kako mnogi kažu, ikonu, teta Evu Urban Širić, koja svakog 1. maja ispeče, najukusniju pogaču.

Njena poslastica nije zafalila ni ovog 1. maja, a osim već stalnih učesnika, ovog jutra pogaču su probali i oni najmlađi.

Kako se moglo vidjeti, među veselom družinom bio je i sin popularnog bh. pjevača Maida Hećimovića, Rayan koji je uživao i upijao svaki segment proslave Međunarodng praznika rada.

Na kraju, želja je svima bila ista, da i u nadolazećim godinama šire ljubav, pjesmu i veselje, ali prije svega da budu zdravi.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija