Tragedija u Bugojnu: Policajac izvršio samoubistvo, pronađena automatska puška

Vijest o pronalasku tijela sudskog policajca Senijada Lakače (46) iz Bugojna šokirala je sve koji su ga poznavali. Kako saznajemo, uviđaj je završen te se utvrđuju sve okolnosti pod kojima je sudski policajac nastradao.

Tužilac Tužilaštva Srednjobosanskog kantona naredio je obdukciju, nakon koje će zvanično biti utvrđen uzrok smrti.

Pronađeno više čahura

Prema prvim preliminarnim, nezvaničnim informacijama, sudski policajac je izvršio samoubistvo hicima iz automatske puške, piše Avaz.

Tijelo je nakon potrage, pronađeno sinoć oko 21:30 sati u šumi na nepristupačnom terenu na lokalitetu Garačići.

Saznajemo da je nastradali policajac mrtav ležao na leđima, a na stomaku mu je bila automatska puška. Pored tijela pronađeno je nekoliko čahura. Po svemu što su stražitelji zatekli, pretpostavlja se, da je najvjerovarnije ispalio rafal sebi u glavu.

Zašto je sudski policajac, podigao ruku na sebe to još nikome nije jasno.

U utorak 27. oktobra, kako saznajemo, Lakača je sa sinom krenuo u šumu, te su se razdvojili. Dogovorili su se da se nađu na određenoj lokaciji, ali u dogovoreno vrijeme Lakača se nije pojavio. Ne znajući gdje je otac, sin je u daljini čuo pucanj nakon čega je u strahu da se ocu nešto dogodilo, pozvao policiju. Uslijedila je opsežna potraga nakon čega je pronađeno tijelo.

Bio poštovan i cijenjen

Senijad Lakača: Bio poštovan i cijenjen

Senijad Lakača bio je poštovan, savjestan i odgovoran u svom poslu i radnim zadacima.

U Sudskoj policiji Federacije BiH bio je zaposlen od 2002. godine.

U vrijeme nestanka koristio je godišnji odmor te je vatreno naoružanje sudske policije koje je koristio bilo odloženo u prostorijama matične organizacione jedinice Sudske policije sudova u Srednjobosanskom kantonu.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79