Tragedija u Srbiji: Četvrti femicid u godini, muž brutalno likvidira suprugu bušilicom

Uzastopni femicidi šokirali su Srbiju, gdje se u samo devet dana dogodila četiri ubistva žena. Posljednja žrtva, Gordana T. (52), izgubila je život na jeziv način, bušilicom, pod rukama vlastitog supruga.

Ova stravična tragedija podsjeća na niz sličnih događaja koji su potresli društvo od početka godine.

Ubistvo je otkriveno u dramatičnom trenutku kada je suprug, Nikola T., pokušao izvršiti samoubistvo skokom s mosta u Novom Sadu. Policijska intervencija spriječila je njegovu namjeru, a tokom pregovora priznao je zločin, prijeteći da će se baciti s mosta.

Gordana T. je postala četvrta žrtva femicida u 2024. godini, podcrtavajući ozbiljnost problema nasilja nad ženama u društvu.

Pored ovog stravičnog slučaja, slični zločini dogodili su se i ranije u godini, ostavljajući iza sebe bolne priče porodice žrtava.

Društvo se suočava s povećanjem broja femicida, naglašavajući hitnu potrebu za jačim mjerama i sistemskim pristupom kako bi se zaustavilo nasilje nad ženama. Tragedije poput ove podsjećaju na važnost borbe protiv rodno uvjetovanog nasilja i zaštite života svake pojedinačne žrtve.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79