Tragična likvidacija u Doboju i paralele sa sličnim slučajem u Srbiji

Likavidacija Saše Kulišića u Doboju potresla je region, a sličan zločin dogodio se prošle godine u Srbiji. Slađana Paunović je lažirala nesreću kako bi prikrila ubistvo supruga Dejana, a zločin je izvršen uz pomoć njenog ljubavnika Srećka M. i maloljetnika Miloša P. (17).

Dejan Paunović prvobitno je smatran žrtvom nesrećnog slučaja, gdje se vjerovalo da je poginuo u saobraćajnoj nesreći, ali su šokantne informacije izašle na vidjelo nakon nekoliko mjeseci.

Supruga Slađana, uz podršku ljubavnika i maloljetnika, izvela je brutalno ubistvo. Njegovo tijelo postavljeno je u automobil, zapaljeno, a potom svaljeno niz liticu kako bi se prikrilo pravo podrijetlo smrti.

Ova strašna priča otkriva mračne strane nekih ljudskih odnosa, gdje ljubomora, prevara i nasilje često dovode do tragičnih posljedica. Osumnjičeni su, nakon izvođenja detaljnih istraga i ispitivanja, priznali svoje zločine.

U početku se mislilo da je nastradao dok se vraćao iz druge smjene. Od nesretnog slučaja, smrt Dejana Paunovića postaje slučaj ubistva, i to naručenog od strane njegove supruge Slađane, kojoj su u izvršenju pomogli najbolji drug ubijenog Srećko M. i maloljetni Miloš P. (17).

Slađana je njima dvojici, navodno, dala drvene motke, lopatu i rukavice, a oni su sačekali Dejana kad se vraćao s posla i mučki ga ubili. Potom su njegovo tijelo stavili u automobil, koji su zapalili i sa atarskog puta gurnuli niz liticu. Tako je policija pronašla ugljenisano tijelo čovjeka za volanom.

Za “dobro odrađen posao”, Slađana je maloljetniku prije ubistva platila 100 eura, a poslije još 5.000 dinara.

Dok su svi mislili da je u pitanju nesreća, prikupljana je humanitarna pomoć za “ucviljenu udovicu” i sakupljeno je čak tri i po miliona dinara, kako bi njoj i djeci bila kupljena kuća u Donjem Milanovcu. Kada je zločin razotkriven, humanitarna akcija je obustavljena i novac je vraćen onima koji su donirali.

Za ubistvo se, navodno, saznalo tako što je maloljetni Miloš P. u pripitom stanju čovjeku iz susjednog sela ispričao o ubistvu, žaleći se na to da je za sve što je učinio dobio premalo novca.

S obzirom na to da Slađana nakon “nesreće” nije željela da bude obavljena obdukcija tijela njenog supruga, tijelo je ekshumirano i obdukcija je pokazala da je Dejanova lobanja bila potpuno smrskana, što je ukazivalo na to da je ubijen udarcima tupim predmetima. Tu teoriju potvrdili su i osumnjičeni svojim iskazima koje su da li u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu.

Djed ubijenog Dejana P. (33) iz Klokočevca rekao je da ne zna kako da unucima objasni da im je majka ubila oca.

On je istakao i da se “Slađin ljubavnik Srećko, koji mu je ubio unuka, samo dan nakon Dejanove sahrane uselio se u njihovu kuću”.

“To je sramota. Ubila muža, pa uselila ljubavnika u porodičnu kuću. Ali ipak nije imala sreće, mislila je da će naslediti kuću na dva sprata. Samo je previdela da se kuća vodi na mene, a ne na Dejana”, ispričao je.

Takođe, napomenuo je i da je nakon brutalnog ubistva njegovog unuka Slađa išla po selu i pričala kako je loše živjela sa Dejanom.

“Dejan je radio po celi dan, samo da bi njoj sve obezbedio. Vrati se sa posla umoran, ona mu kaže ne možeš sada da spavaš, idemo da šetamo. Po celi dan se šminkala i sređivala. Moj unuk nije imao vremena ni da se odmori. Sve što zaradi, davao je njoj, a ona švaleru”, objašnjava Dejanov djed.

Paralelno s ovim događajem, ubistvo Saše Kulišića u Doboju naglašava ozbiljnost problema porodičnog nasilja i kriminala.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79