Tragična nesreća u Njemačkoj: 24-godišnji Sakib iz BiH izgubio život

U teškoj nesreći koja se dogodila na utrci SCC 500 “Rolling 50/1000” u njemačkom Cvajbrikenu, mladić porijeklom iz Bosne i Hercegovine, Sakib A. (24), izgubio je život. Nesreća se dogodila neposredno nakon što je mladić prošao kroz cilj, izgubivši kontrolu nad svojim Audijem TT RS.

Sakib A., koji je živio u Švicarskoj, bio je amaterski vozač s ljubavlju prema automobilizmu. Uprkos svom amaterskom statusu, vozio je na profesionalnom nivou te je bio strastveni ljubitelj Audija.

Njegova porodica i prijatelji ističu da je mladić bio iskusan vozač, sudjelujući u nekoliko sličnih utrka bez ikakvih prethodnih problema.

“Sakib je volio svoj Audi. Nekoliko puta je sudjelovao u ovoj i sličnim utrkama, nikada nije imao problema”, rekao je njegov brat Elvir (32). Ova tvrdnja potvrđena je podatkom da je mladić postavio rekord, vozeći svoj Audi brzinom od 316 km/sat.

Tragičan ishod nesreće potresao je porodicu, prijatelje i ljubitelje automobilizma. Uzrok nesreće i dalje se istražuje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79