Tragikomedija zvana putevi BiH

Bosna i Hercegovina, zemlja sa predivnim pejzažima i bogatom historijom, može se pohvaliti i jednim od najzanimljivijih iskustava vožnje u Evropi.

Naime, naši putevi su prava avantura, sa svakodnevnim izazovima koji vozače podsjećaju da život treba živjeti punim plućima, uvijek spreman za neočekivane situacije.

Naši putevi su poput testa izdržljivosti za vozila. Rijetko se može proći nekoliko kilometara a da ne naiđete na rupe koje se prostiru duž cijele ceste. Ove rupe su kao neplanirane atrakcije koje vozačima pružaju priliku da provjere svoje refleksne sposobnosti. Neki bi rekli da su ove rupe simbol naše neustrašivosti i sposobnosti da se suočimo s problemima – čak i kada dolaze direktno ispod naših točkova.

Naravno, uvijek je tu i problem nedostatka autoputeva i brzih cesta. I dok su druge zemlje fokusirane na izgradnju moderne infrastrukture, mi smo se posvetili važnijim stvarima. Naši političari osigurali su sebi visoke plate i komforne kancelarije, jer ko još brine o putevima kada imamo tako divnu birokratiju na koju možemo biti ponosni?

Ironično, umjesto da ulažemo u infrastrukturu koja bi mogla poboljšati kvalitet života i olakšati poslovanje, naša vlada je odlučila da je važnije ulagati u projekte koji donose malo stvarne koristi građanima. Možda nam ne treba više autoputeva – možda je dovoljno da znamo da naši lideri žive udobno i da im ništa ne nedostaje.

Dakle, sljedeći put kada se nađete u Bosni i Hercegovini, nemojte biti razočarani našim putevima. Umjesto toga, prihvatite izazov, uživajte u vožnji i sjetite se da su naše rupe na cesti samo još jedan način da vas podsjete na jedinstvenost ove zemlje. Jer, na kraju krajeva, najvažnije je da su naši političari zadovoljni. Putevi? Pa, oni će se već nekako sami popraviti – ili neće.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79