Traži se istraga FUP-a zbog Krešićeve izjave o vraćanju Herceg-Bosne

Traži se istraga FUP-a zbog Krešićeve izjave o vraćanju Herceg-Bosne


Udruženje žrtava i svjedoka genocida uputilo je Federalnoj upravi policije dopis vezan za izjavu novinara Zorana Krešića u kojoj je naveo kako želi vraćanje tzv. Herceg-Bosne te, u vezi s tim, zatražilo zaštitu ustavno-pravnog poretka FBiH.

“Dostavljamo vam informaciju o kršenju KZ FBiH i to člana 13 i glava XV, navedenog Zakona od strane novinara Zorana Krešića. Tražimo da u skladu sa Zakonom provedete proceduru u cilju zaštite ustavno-pravnog poretka FBiH”, naveli su u dopisu.

Zoran Krešić je potencijalni član Upravnog odbora RTV Federacije Bosne i Hercegovine je izjavio kako bi on “da predstavlja nešto”, apsolutno zablokirao cijelu državu.

“Apsolutno cijelu državu!”, kako je naglasio pa dodao:

Kako govori Čovićev novinar: “Za mene je Herceg-Bosna svetinja, očekujem od HDZ-a da radi na rušenju Federacije”

“I, nijedan se politički, ni bilo kakav drugi proces, ne bi događao. Ja želim da se vrati Herceg Bosna! BiH je brak u kojem mi ne želimo učestvovati! Na kraju krajeva, ovdje se događa sukob civilizacija. Iskreno, očekujem od HDZ-ovaca i drugih koji su na vlasti, da rade na, blago rečeno, rušenju Federacije, na što većem njenom slabljenju, jer bi to, makar kad bih se ja pitao, bio strateški interes Hrvata”, kazao je, između ostalog, Krešić.

Čampara: “Novinar Zoran Krešić, koji javno zagovara rušenje Federacije BiH nema moj glas”


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija