Traži se pritvor za Armina Ćuluma i njegove saradnike

Traži se pritvor za Armina Ćuluma i njegove saradnike


Pripadnici Federalne uprave policije su danas u akciji kodnog naziva “Geko” uhapsili Armina Ćuluma i njegove kriminalne saradnike.

Jučer su u akciji “Geko” Federalne uprave policije (FUP) uhapsili Armina Ćuluma i njegove članove krim grupe.

Hapšenja su se desila u Sanskom Mostu, Ljubuškom i Čapljini, a od osumnjičenih su oduzeti skupocjeni automobili, oružje, novac, motocikli, skupocjeni satovi, određena dokumentacija te drugi predmeti koji će poslužiti u istrazi…

Sada je zatražen pritvor za Ćuluma i saradnike.

Tužilaštvo BiH je u predmetu organizovanog kriminala visokog nivoa uputilo Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene Armina Ćuluma (51), Alena Leon Ćuluma (24), Justin Dargel (34), Danila Željka Katanića (22), te Endrine Tankošić (29).

Prijedlog za određivanje mjere pritvora u trajanju od mjesec dana, predložen je iz razloga propisanih članom 132. stav 1. tačke a), b) i c) ZKP-a BiH.

“Navedeni osumnjičeni se terete za krivično djelo organizovani kriminal iz člana 250., u vezi sa krivičnim djelom međunarodna trgovina ljudima iz člana 186., krivičnim djelom međunarodno navođenje na prostituciju iz člana 187., te krivičnim djelom pranje novca iz člana 209. KZ-a BiH”, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija