Trebali da se ugase, a sada rade milionske poslove: Traže i 36 novih radnika

Vršilac dužnosti direktora privrednog društva iz oblasti namjenske industrije – “Binas” Bugojno raspisao je konkurs za prijem 36 radnika.

Traže se radnici 14 različitih zanimanja, a većina radnika traži se na određeno vrijeme, a u nekim slučajevima konkurs je na neodređeno vrijeme.

Konkurs je objavljen 18. avgusta.

Prema podacima BiznisInfo.ba, firma je prošle godine imala ukupne prihode od oko 8 miliona KM, dok su oni godinu prije toga bili tek 1,6 miliona maraka, kada je kompanija praktično dotaknula dno.

Također, firma je prošle godine ostvarila dobit od preko 460 hiljada KM, dok je godinu prije toga poslovala s gubitkom od čak 6 miliona maraka.

Direktor Abaz Mandžuka, koji je rekao da je ovo “svijetli primjer kompanije koja je u usponu i koja je preporođena dolaskom novog menadžmenta”.

Nakon godina stagniranja i nepovoljnog procesa poslovanja, nastalog usljed nekompetentnog rukovođenja, i nakon što se nalazila pred gašenjem, novi menadžment predvođen direktorom Mandžukom, kako je rečeno, podigao je ovog nekadašnjeg giganta iz pepela i učinio ga pokretačem razvoja bugojanskog kraja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79