Tri godine uzimala penziju preminule osobe

Policija sumnjiči 59-godišnju hrvatsku državljanku s prebivalištem u inostranstvu za prijevaru, navodeći da nije obavijestila nadležne o smrti osobe, s namjerom da za sebe pribavi protupravnu imovinsku korist.

Prema saopćenju Policijske uprave Vukovarsko-srijemske, 59-godišnja žena osumnjičena je za prijevaru nakon što je kriminalističkim istraživanjem potvrđena sumnja da je tri godine primala imovinu preminule osobe.

Ona je, navodi se, koristila penziju koja je pristizala na tekući račun korisnice penzije, iako je ta osoba već bila preminula.

Kako ističu iz policije, ova žena je kao opunomoćenik po tekućem računu korisnice penzije koja je preminula, nastavila koristiti penziju, čime je oštetila javnu ustanovu nadležnu za rješavanje prava i obveza u penzijskom osiguranju.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policija je podnijela posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Detalji istrage još uvijek nisu javno dostupni. Nadalje postupanje u ovom slučaju će biti predmetom daljnjih istraga i procesa pred nadležnim pravnim institucijama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79