Foto: Crna-Hronika
Tri prijatelja ubila četiri žene u Sarajevu: “Dvojica automobilom, treći nožem”

Tri prijatelja ubila četiri žene u Sarajevu: “Dvojica automobilom, treći nožem”


Posljednji slučaj femicida u Sarajevu potresao je sve građane Bosne i Hercegovine. Pomahnitali Mirza Duran bez razloga je život skratio Nadiri Sahačić piše Crna-Hronika.

Njih dvoje se uopšte nisu poznavali. Opasni Mirza je došao kod svog prijatelja Farisa Bašića koji je naknadno uhapšen zbog posjedovanje narkotika i sprečavanju službene osobe u obavljanju svoje dužnosti. Faris živi pored nesretne Nadire koja je tog kobnog dana samo otvorila vrata kako bi napravila propuh u kući.

Duran je ubistvo počinio na veoma okrutan način, te je žrtvi nanio veći broj ubodnih rana. Duran je koristio dva noža, a oba su pronađena pored tijela žrtve.

Na sudu se pravio da se ničeg ne sjeća i da ima amneziju.

Foto: Faktor/A. Cocalić

 

Mirza Duran tvrdi da ima amneziju i da se ničega ne sjeća

Upravo pomahnitali Mirza je prijatelj sa Harisom Frelihom s kojim se intenzivno družio, proslavljao bajrame i provodio svoje vrijeme. Zajedničke slike objavljivali su na društvenim mrežama.

Upravo je i Haris Frelih osumnjičen da je ubio nedužnu Lejlu Suljić na pješačkom prelazu na Ilidži. Tragedija se dogodila 3. jula 2022. godine u 21:55 sati u u Rustempašinoj ulici na Ilidži na pješačkom prelazu gdje je vozač Haris Frelih automobilom udario Lejlu Suljić koja je tri mjeseca poslije nesreće preminula.

I o tome smo prije par dana pisali.

Tragedija u porodici Suljić: “Nakon što su izgubili Lejlu sada i brata Amara više nema”

Treći Mirzin prijatelj je Armin Berberović koji je u maju prošle godine automobilom ubio Azru Spahić i Almu Suljić u sarajevskom naselju Marijin Dvor.  Armin je tog kobnog 26. maja u alkoholiziranom stanju i bez vozačke dozvole upravljao Mercedesom. Nažalost Azra je ubijena na mjestu, dok je Alma kasnije podlegla povredama.

Mirza i Armin su dugogodišnji prijatelji. I oni su svoje prijateljstvo krunisali fotografijama po društvenim mrežama.

Foto: Crna-Hronika

Oglasio se Armin Berbegović: Žao mi je, kriv sam. Kajem se…

Najstariji je Armin koji ima 28 godina. Mirza ima 27 a Haris 25. Svi su vršnjaci i prijatelji.

Jedina razlika između Armina, Mirze i Harisa jeste ta što se njih dvojica nalaze u KPZ Zenica dok je Haris na slobodi.

I za kraj, postavlja se pitanje hoće li sistem konačno pronaći način da spriječi konkretne i realne prijeteće opasnosti, kojih je svakim danom sve više, bez pravila, motiva ili razloga.

Dok čekamo bilo kakve pomake na polju bezbjednosti, živimo omeđeni strahom od pomahnitalih sugrađana koji su možda vrata do vrata sa nama.

Foto: Crna-Hronika

 

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija