Tri puta obarali tendere kako bi namjestili onaj pravi

Post [M,D] First paragraph - 300x250

Denijal Tulumović, donedavni direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli (UKC) i Šefik Husić, pomoćnik direktora za medicinske poslove ove zdravstvene ustanove pod lupom su  Tužilaštvu TK-a zbog tendera vezanih za nabavke aparata za zračenje u postupku liječenja onkoloških pacijenata.

Prije 20 dana

Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona, podsjećamo, oduzeli su im krajem maja mobilne telefone, a prije 20 dana Tulumović i Husić su bili i Tužilaštvu, gdje se pristupilo otvaranju uređaja.

Post [M,D] Text - ADX / Video

Njima su uređaji oduzeti prema naredbama Tužilaštva i Kantonalnog suda u Tuzli, a zbog provjera svih navoda u vezi nabavke aparata za zračenje u postupku liječenja onkoloških pacijenata u Klinici za onkologiju i radioterapiju piše Avaz

Kako smo ranije objavili, postoji opravdana sumnja da je namješten tender za nabavku uređaja za zračenje, na koji se čeka skoro godinu.

Zbog toga su oduzeti mobiteli, kako bi se utvrdilo ko je kome pogodovao u ovom poslu i zašto nisu ispoštovane upute Ureda za razmatranje žalbi.

Post [M,D] Text - ADX / Video

Saznajemo da su tužioci mobitele poslali na vještačenje. Uskoro će Tužilaštvo imati sve podatke ko je i kada kome slao poruke vezano za ove tender,e da li je i ko tačno pogodavao za ovu vrstu posla i da li su pojedine poruke brisane.

Tri tendera pala

Aparati za radioterapiju u UKC-u Tuzla van upotrebe su od 17. februara prošle godine, kada je njihov rad zabranila Regulatorna agencija za nuklearnu i radijacijsku sigurnost BiH, a od tada do danas, nakon žalbenih postupaka, pala su tri tendera o odabiru najpovoljnijeg ponuđača za kupovinu linearnog akceleratora.

Post [M,D] Text - Linker

Prije nekoliko dana raspisan je novi tender, četvrti po redu, ali po skroz drugim uvjetima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79