Trivić nije ostala dužna Dodiku: On je najveća kukavica političke scene, sve je bila farsa

Imperativ je pomesti Dodika sa političke scene, jer bi starom ratnom profiteru neki potencijalni sukob odgovarao: on u takvim okolnostima najbolje “pliva”

Nakon što je NSRS “odustao” od prenosa nadležnosti, te su u istom danu sankcionisani bh. političari Alen Šeranić i Marinko Čavara, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je na Twitteru svoje povlačenje pokušavao zamaskirati napadima na opoziciju.

Na njegove tvrdnje nije ostala dužna Jelena Trivić, poslanica PDP-a u NSRS i kandidatkinja za predsjednicu RS, koja je na Facebooku napisala da je on jedini stvarni dugogodišnji izdajnik srpskog naroda.

– Tako je od svježeg vjetra na Balkanu i američkog tenkiste, redovnog posjetioca NATO nosača aviona, preko agenta hrvatskih službi, do lažnog rusofila, prošao sve faze podaništva. Dodik je bio igrač svih, samo nikada nije bio srpski igrač, navela je Trivić.

Ona kaže da je Dodik lično, kao član Predsjedništva, dozvolio da se Bosna i Hercegovina pridruži sankcijama Evropske unije prema Ruskoj Federaciji, a juče eks post pred Narodnu skupštinu servira zaključke o neuvođenju sankcija Ruskoj Federaciji, bez da je tu tačku pokušao da stavi na dnevni red sjednice Predsjedništva BiH ili sazove vanrednu sjednicu, što mu Poslovnik omogućava.

– Zašto bismo glasali za nešto što je bespredmetno, sankcije su tu čije uvođenje je omogućio Dodik svojim svjesnim nedjelovanjem. U moru laži, Dodik servira i zaključak o odlaganju vraćanja nadležnosti koji se tiču vojske, indirektnih poreza i pravosuđa. Vraćanje nadležnosti bila je farsa i to je zaključcima od juče potvrđeno, kaže Trivićeva.

Ona dodaje da, osim što je “podanik, izdajnik i predator vlastitog naroda, Dodik je i najveća kukavica političke scene jer napada i vrijeđa na kraju zasjedanja onda kada zna da opozicija po poslovniku više nema mogućnost javljanja”.

– On je kukavički duh izgradio od 1992-1995. godine i duboko ga je nadogradio megalomanijom i koristoljubljem. Ako sam juče rekla da je srpski nacionalni interes za 21. vijek mir i da ne smijemo postati poligon za okršaj velikih sila, danas bih dodala da to znači da je imperativ pomesti Dodika sa političke scene, jer bi starom ratnom profiteru neki potencijalni sukob odgovarao: on u takvim okolnostima najbolje “pliva”, poručuje Trivićeva.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79