Trivić o Dodiku: Od lažnog državnika do provincijskog spletkaroša

Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić osvrnula se na izjave Milorada Dodika u kojima je govorio o njenom radu te je poručila kako su one ništa drugo nego prazna naklapanja.

Trivić je rekla kako je Dodik falsifikovao izbornu volju naroda na izborima 2022. godine i oteo funkciju predsjednika entiteta. U nastavku prenosimo njenu izjavu u cijelosti:

“Povodom današnjih nebuloznih izjava Dodika o meni, tokom pres konferencije i gotovo sat vremena njegovog praznog naklapanja, mogu konstatovati sljedeće.

Milorad Dodik falsifikovao je beskrupulozno izbornu volju naroda na opštim izborima održanim 2022. godine i, uz pomoć pojedinih zapadnih centara moći, tom rijetko viđenom i drskom prevarom bukvalno oteo funkciju predsjednika RS.

Na taj način je tu funkciju potpuno bagatelisao, što je i bio cilj onih koji su ga nametnuli.
Prije toga, pretvorio je sve institucije RS u praznu formu, predajući njihovu suštinu u ruke klijentelističke mreže kojom upravlja i koja, bez milosti, otima sve što očima vidi.

Nakon što je, izbornom prevarom gigantskih razmjera, oteo funkciju, nastavio je sa rušenjem RS i progonom naroda iz nje. Sve to malo je pohlepnom Dodiku koji je samo svoj i kojeg zanima isključivo lični interes, pa se proglasio i državnikom.

Kojeg li cinizma – lažni predsjednik je, prema sopstvenim riječima, navodni državnik, iako je tek teški politički gubitnik koji neistinama pokušava prikriti svima poodavno jasnu činjenicu da je spreman na sve kako bi se uspio održati na vlasti i definitvno poništiti RS.

Od lažnog predsjednika, još lažnijeg državnika pa do provincijskog spletkaroša vrlo je kratak put, a Dodik je najbolji primjer za to.

Od skorojevića, kakav je Dodik, teško je bilo za očekivati da se ikad, ma koga vidio ili sreo, izdigne iznad provincijskog spletkaroša i, bar na trenutak, zaustavi mlin laži kojim melje već dvije decenije.

Na kraju, posebno bih upozorila sve one koji dođu u situaciju da se rukuju sa Dodikom – neophodno je da, nakon tog po njih opasnog akta, obavezno prebroje prste na sopstvenoj ruci.

Da ne bude kako nisam na vrijeme ukazala na tu opaku naviku Dodika, koji čak ni u sopstvenoj glavi nije ni predsjednik, još manje državnik, već prestravljeni provincijski spletkaroš čije laži nikoga više ne mogu na bilo koji način iznenaditi. Ponajmanje mene koja sebi nikada ne bih dozvolila da se rukujem sa Dodikom”, napisala je Trivić na svom Facebook profilu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79