Trojka ali i HDZ neće podržati Nešićev prijedlog za direktora SIPA-e: “Ni Dodik se neće buniti”

Trojka ali i HDZ neće podržati Nešićev prijedlog za direktora SIPA-e: “Ni Dodik se neće buniti”


U Sarajevu je sutra, na sjednici Vijeća ministara BiH, planirano imenovanje direktora SIPA-a.

Prijedlog koji je poslao ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić krajem prošle sedmice je Slobodan Radinković, koji je bio treći na listi nakon okončanog intervjua.

Rok od 10 dana

Međutim, kako smo objavili prošle sedmice, Trojka neće podržati Radinkovića za direktora ove agencije.

Prema informacijama “Avaza”, sasvim je izvjesno da ni ministri HDZ neće glasati za trećeplasiranog s liste. Oni su nakon prijedloga tražili da se u roku od 10 dana, od prijedloga do imenovanja usaglase glase u vezi s tim koga će podržati. U tom roku su potrebne koalicijske konsultacije.

S druge strane, saznajemo da ni SNSD-e neće imati ništa protiv da se “sruši” Nešićev kandidat bez obzira na tvrdnju da postoji dogovor srpskih stranaka.
Struja oko Radmanovića

Dodik je, kako saznajemo, dopustio Nešiću da izabere koga želi s liste, ali ni lider SNSD-a nije za izbor Radinkovića bez obzira i na želje Obrena Petrovića.

Struja okupljena oko Nebojše Radmanovića, također je protiv Radinkovića. Njihova je želja da ostane na čelu SIPA-e Darko Ćulum.

Imenovanje Radinkovića moglo bi tako pasti već na sjednici Kolegija. Opcija je da Nešić predloži drugog kandidata s liste, Darko Ćulum je prvi, Ljubiša Pandurević drugi ili da se ide na glasanje piše Avaz.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija