Trojka: SDA-u povratnici i Srebrenica služe samo za političku trgovinu i ličnu zaradu

Trojka: SDA-u povratnici i Srebrenica služe samo za političku trgovinu i ličnu zaradu


Iz stranka Trojke oglasili su se, kako navode, “povodom posljednjih prljavih predizbornih napada na najistaknutije kadrove Trojke, u koju svrhu se zloupotrebljava i genocid”.

Šta su SDA-u povratnici i Srebrenica? SDA-u je Srebrenica Srebrena malina – biznis. To je biznis registrovan u Srebrenici kako bi se na patnji i saosjećanju za žrtve genocida ukrali novci namijenjeni drugim žrtvama, žrtvama pandemije Covid-19. SDA-u je Srebrenica mjesto trgovine najsvetijim. Prodali su i reviziju presude za genocid, i još požurili u Srbiju da o tome izvjeste ‘poslovnog partnera’ Vučića. SDA-u su povratnici prilika za brzu zaradu”, navodi se u saopćenju.

Sjećamo se, dodaju, kako je nana Fata Orlović javno rekla da joj je potpredsjednik SDA tražio da ostavi crkvu, nudio joj mito, da uzmu i podijele novac ako pristane na ostanak crkve u njenom dvorištu.

“SDA-u su povratnici šansa za preprodaju bolesnih junica od još bolesnijih političara. SDA-u je bitan 9. januar, jer su više puta glasali za budžet entiteta RS sa predviđenim sredstvima za slavljenje ovog praznika zločina i genocida. SDA je ‘pomogla’ da se u Srebrenici zatvore dvije velike firme koje su zapošljavale povratnike, a Trojka s partnerima je u KS usvojila zakon koji podržava privrednike koji zapošljavaju povratnike”, stoji u reakciji.

SDA-u je, navodi se dalj, Srebrenica bitna do izbora, a onda poslije izbora: koalicija sa SNSD.

“SDA-u je toliko stalo do povratnika i Srebrenice da su glasali za izbor negatora genocida u Dom naroda BiH. Izabrali su Dušanku Majkić kako bi SNSD-u dali punu kontrolu nad klubom Srba, ali i Domom naroda, da mogu nesmetano blokirati sve zakone kojim se podržavaju žrtve, a kažnjava veličanje genocida. Toliko su im negatori genocida prirasli srcu da su i u Domu naroda FBiH glasali za SNSD-ovog Dragu Puzigaću za potpredsjednika Doma, umjesto Zlatnog ljiljana Slaviše Šućura”, navode iz Trojke.

Taj isti Puzigaća je, podsjećaju, blokirao usvajanje zakona koji bi deblokirao vlast u FBiH.

“Zato, uzalud vam trud politički manipulatori, koji zloupotrebljavate čistotu vjere i svetost žrtava za vaše nečasne poslove. Vaše licemjerje ne može sakriti ni hiljadu namaza u prvom safu. Vrijeme je da odete, a da dođu oni koji se iskreno bore za narod, a ne za svoje lopovluke”, navodi se u saopćenju Trojke.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija