Trotoari pod snijegom i drvećem: Pješaci mogu i saobraćajnicom

Trotoari pod snijegom i drvećem: Pješaci mogu i saobraćajnicom


Trotoari, pješačke staze, stepeništa su pod snijegom i apsolutno su neprohodni za pješake. Od jutros građani apeluju na dežurne službe da se pozabave malo i pješacima, a ne samo saobraćajnicama koje čiste.

Sav snijeg sa saobraćajnica završava na trotoarima.

Ali ne samo snijeg, danas je na Kovačićima, pored Šumarskog fakulteta i drvo posječeno, te se i za njega našlo mjesto upravo na trotoaru, a pješaci mogu i saobraćajnicom.

Nije važno koliko ste dobar vozač, određeni elementi predstavljaju puno izazova vozačima na cesti u zimskim uslovima i zato treba biti posebno oprezan❗

1. Vozite polako – intenzivno pritiskanje papučice gasa ili pak jače kočenje može samo povećati mogućnost upadanja u probleme, jer proklizavnje točkova nije poželjno niti u jednoj situaciji.

2. Ne budite “heroj za volanom” – nije važno koliko je snažno vozilo koje vozite – čak i ako posjeduje 4×4 pogon, majka priroda ima način da ponizi ljudsku tehnologiju kada se najmanje nadate, zato je ne potcjenjujte.

3. Pazite na pješakinje, pješake i bicikliste – vidljivost je značajan problem pri vožnji u nepovoljnim uslovima.

4. Planirajte svoja putovanja unaprijed – nije važno koliko ste dugo i često vozili nekom dionicom. Stvari postaju drugačije kada je vrijeme ekstremno. Za besprijekorno iskustvo putovanja, informišite se o stanju na putevima i isplanirajte svoju rutu unaprijed.

5. Razmišljajte preventivno – nažalost, mnogi polažu nade u hitne službe. Tokom praznika ili ekstremnih vremenskih prilika, hitni se incidenti udvostruče. Ako trebate pomoć, morat ćete čekati duže prije nego što dobijete pomoć – još gore ako ste zapeli usred ničega.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija