Tuča ispred ugostiteljskog objekta: Muškarac napao rođake, tri osobe završile u bolnici

U utorak u večernjim satima dogodio se nemili događaj ispred ugostiteljskog objekta u mjestu Grablje kod Busovače u kojoj je učestvovalo više lica saznaje portal Crna-Hronika. Kako nam je rečeno prvo je 33-godišnji mladić nožem teško povrijedio 41-godišnjaka iz Busovače.

Nakon toga, njegov rođak povrijedio je napadača sa hladnim oružjem, te su svi zajedno prvo završili u Domu zdravlja gdje su upućeni u bolnicu Nova Bila.

O cijelom slučaju oglasio se i MUP SBK.

Dana 07.05.2024.godine oko 22,20 sati u PS Busovača je prijavljeno da je ispred ugostiteljskog objekta u mjestu Grablje, općina Busovača došlo do narušavanja javnog reda i mira u kojem je učestvovalo više osoba.

Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su službenici policije koji su potvrdili navode prijave, te su došli do saznanja da je N.M. rođen 1991.godine iz Lukavca upotrebom noža nanio teže tjelesne povrede osobi Z.A. rođen 1983.godine iz Busovače. Također, tjelesne povrede su zadobili navedeni N.M. i E.A. rođen 1976.godine iz Lukavca.

Svi povrijeđeni su prevezeni u Dom zdravlja Busovača, gdje im je ukazana ljekarska pomoć, odakle su upućeni u bolnicu Nova Bila.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, PU Kiseljak i PS Busovača poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi navedenog događaja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79