Tučnjava migranata u Sarajevu, jedna osoba izbodena

Jučer je u 19:15 sati sarajevska policija obaviještena da je na livadi pored korita rijeke Željeznice, ul. Mustafe Pintola, područje općine Ilidža, došlo do međusobne tuče lica afro-azijskog porijekla, najvjerovatnije migranata, a jedna osoba je izbodena oštrim predmetom.

Kako je saopšteno, policija je na licu mjesta zatekla M.A. rođen 2001.godine, državljanin Pakistana, kome su nanesene povrede oštrim predmetom u predjelu lijeve strane grudi i leđa koje je, prema vlastitoj izjavi, zadobio od drugog lica smještenom u Imigracionom centru u Blažuju.

Povrijeđenom licu je prvu pomoć ukazala ekipa Hitne Pomoći, da bi potom bio prevezen na KUM UKC Sarajevo, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život i gdje je na Klinici za anesteziju i reanimaciju zadržan na daljnjem liječenju.

Na osnovu prikupljenih informacija policijski službenici su došli do saznanja da su povrede licu M.A. nanijela dva lica, također državljani Pakistana, smještena u Imigacionom centru u Blažuju.

O navedenom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je događaj kvalifikovao kao ubistvo u pokušaju.

Uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79