Turci Srbima odgovorili zašto nije bilo srpske zastave na koreografiji

Turci Srbima odgovorili zašto nije bilo srpske zastave na koreografiji


Navijači turskog Trabzonspora napravili su fantastičnu koreografiju uoči meča protiv Basela u UEFA-inoj Konferencijskoj ligi posvećenu razornom zemljotresu koji je nedavno pogodio ovu državu i Siriju.

Zajedno ćemo stajati, zajedno ćemo liječiti: Evropska utakmica u ispunjena emocijama, dio koreografije čini i zastava BiH

U centru koreografije nalazi se spasilac, u njegovim rukama je beba, a uz poruku “hvala vam”, na šljemu su iscrtane zastave država koje su pomogle Turskoj nakon zemljotresa.

Treba reći i to da se može vidjeti i zastava Bosne i Hercegovine, a uz BiH su zastave mnogih zemalja koje su poslale spasioce u ovu državu.

Međutim, tu nije bilo srpske zastave, iako su srpski spasioci bili u Turskoj. Mnogi su se pitali zašto je tako, a jedan od ljudi koji je učestvovao u pravljenju koreografije je ponudio objašnjenje:

“Nije bilo nikakve namjere u nedostatku svih zastava. Žurili smo jer smo bili veoma ograničeni sa vremenom. Nenamjerno smo zaboravili zastave nekih zemalja”, rekao je Muahamed Jazići.

Uslijedilo je i izvinjenje:

“Zahvalni smo svima koji su pomogli našoj zemlji, podržali nas i spasavali živote. Kao grupa, poslali smo poruku izvinjenja za ovaj incident”.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija