Zajedno ćemo stajati, zajedno ćemo liječiti: Evropska utakmica u ispunjena emocijama, dio koreografije čini i zastava BiH

Navijači turskog Trabzonspora napravili su fantastičnu koreografiju uoči meča protiv Basela u UEFA-inoj Konferencijskoj ligi posvećenu razornom zemljotresu koji je nedavno pogodio ovu državu i Siriju.

Turski mediji ranije su objavili da navijači svih najvećih klubova u Turskoj zajedno prate današnju utakmicu i pružaju podršku Trabzonsporu, no ono što će sigurno obići svijet jeste koreografija koju su napravili i s kojom su se zahvalili za pomoć iz čitavog svijeta.

U centru koreografije nalazi se spasilac, u njegovim rukama je beba, a uz poruku “hvala vam”, na šljemu su iscrtane zastave država koje su pomogle Turskoj nakon zemljotresa.

Treba reći i to da se može vidjeti i zastava naše Bosne i Hercegovine, koja je također nesebično, finansijski i s ljudskim resursima pomogla Turskoj i Turcima.

Također, na popularnoj “šetalici” se može vidjeti i pas, kao jedan od simbola potrage za ljudima koji su ostali u ruševinama.

  • Zajedno ćemo stajati, zajedno ćemo liječiti – piše u zvaničnoj objavi Trabzonspora.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79