Turisti odabrali najbolje jeftine destinacije: Na kojem je mjestu Sarajevo?

S porastom cijena i putovanja su mnogima postala preskupa, pa su se brojni turisti zato orijentisali na jeftinije destinacije.

Stoga je jedan korisnik Redita upitao korisnike koje su im najbolje i najgore destinacije za uloženi novac koje su posjetili.

Među najboljim destinacijama koje korisnici Redita smatraju jeftinim našle su se: Poljska, Japan, Portugal, Argentina, zemlje jugoistočne Azije, ali i neke destinacije i u našoj blizini, prenosi Index.

„Bosna i Hercegovina! Dobio sam privatnu sobu u hostelu za 24 dolara za noć. Mogao sam da pronađem i pristojnu i jeftinu hranu, ili bih kuhao ako sam bio umoran od restorana. Mnogo fascinantne istorije i kulture. I drugačije je od ostatka Evrope budući da ima jak muslimanski uticaj“, oduševljen je jedan korisnik Bosnom i Hercegovinom.

„Jako lijepa i vrlo pristupačna zemlja, a Sarajevo je nevjerovatan grad s vrlo jedinstvenom atmosferom, rekao bih“, složio se s njim drugi korisnik. Drugog korisnika oduševila je Albanija. „Dobijate istu obalu kao u Crnoj Gori, ali bez crnogorskih cijena“, objasnio je svoj izbor.

Treći je oduševljen mađarskim glavnim gradom Budimpeštom.

„Slovačka i Budimpešta! Obje su prilično jeftine za putovanje (Bratislava je jeftinija od Budimpešte), i obje imaju dovoljno zanimljivih stvari da vas zaokupe nekoliko dana“, rekao je korisnik.

„Budimpešta je jedan od najboljih gradova u Evropi (samo je hrana osrednja), a nudi toliko toga po toliko nižoj cijeni od većine najljepših prijestolnica u Evropi“, složio se s njim drugi korisnik. Neki su pak kao idealnu jeftinu destinaciju naveli cijeli Balkan. „Nevjerovatna kultura, predio, ljudi, a tako je pristupačno“, utvrdio je jedan korisnik.

Zanimljivo je da su se među najgorim našle i neke najpopularnije svjetske turističke destinacije poput danskog Kopenhagena, Hong Konga, Švajcarske, Indije, Los Anđelesa i grčkog Santorinija, a korisnici Redita ih redom smatraju preskupima za ono što nude.

„Santorini je preskup za ono što nudi. Možete da dobijete iste bijele zgrade s plavim krovovima u drugim kikladskim ostrvima za mnogo manje novca (i s dosta manje turista). Ostatak Grčke, osim Mikonosa, dobra je vrijednost za vaš novac“, ocjenio je jedan korisnik popularnu grčku destinaciju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79