Turković: Ko je spreman pristati na ovakvu avanturu i presedan igrajući se sa sudbinom države i građana BiH

Turković: Ko je spreman pristati na ovakvu avanturu i presedan igrajući se sa sudbinom države i građana BiH


Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković oglasila se nakon što je SNSD-ov Denis Šulić predložen za ministra u Vijeću ministara kao Bošnjaka.

Naime, ukoliko bi on bio ministar, SNSD i HDZ bi mogli sami donositi odluke unutar državne vlade.

Poručila je da su tvrdnje predsjednika SNSD-a Milorada Dodika da imenovanje bošnjačkog ministra iz njegove stranke u Vijeće ministara BiH ne bi utjecalo na odluke Vijeća ministara možda najbolji pokazatelj zašto se radi o najopasnijem presedanu po državu.

Pita se, ako to, kako kaže Dodik nema nikakvu ulogu, zašto onda Dodik poseže za takvim političkim aktom?

“Naprotiv, glas svakog ministra u Vijeću ministara BiH može imati presudni utjecaj i to je apsolutno jasno iz Autentičnog tumačenja Zakona o izmjenama Zakona o Vijeću ministara BiH iz 2007. koje je donio Miroslav Lajčak, tadašnji visoki predstavnik u BiH. Ali, Dodikova želja da iskoristi svaku mogućnost koja mu se pruži i poveća svoju političku moć u državi je jedno, ali pravo pitanje je ko je spreman pristati na ovakvu avanturu i presedan igrajući se sa sudbinom države i građana BiH”, kaže Turković.

Na kraju ističe da joj više od tri godine rada u Vijeću ministara BiH daje apsolutno za pravo da kaže kako je svaki probosanski glas u Vijeću ministara BiH bio od nesumnjivog značaja za državu.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija