Turska firma postala vlasnik preduzeća iz BiH koje se bavi proizvodnjom eksploziva

 

Turska kompanija Kirlioglu Kimya Sanayi ve Ticaret Anonim Sirketi postala je 100-postotni vlasnik goraždanske firme Pobjeda Rudet koja se bavi proizvodnjom eksploziva.

Kako piše biznisinfo.ba, Turci su odranije većinski vlasnici ove važne kompanije iz Goražda, a sada su preuzeli i sve preostale dionice te su konačno postali 100-postotni vlasnici kapitala.

Pobjeda Rudet ostvaruje godišnji promet više od 20 miliona KM, a on se konstantno povećava. Prihodi su 2021. bili 20,8 miliona, a godinu ranije 20,5 miliona KM. Neto dobit je 2021. iznosila 2,3 miliona KM, a godinu prije toga oko četiri miliona.

Za 2022. još nema cjelovitih podataka, ali bi ona mogla biti još uspješnija jer su već na polovini godine prihodi bili viši od 13 miliona maraka, a neto dobit oko 2,8 miliona KM. Goraždanska kompanija upošljava više od 300 radnika, što znači da je riječ o kompaniji od velike važnosti za goraždanski kraj.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79