Tužilac naredio uviđaj nakon požara na Ilidži: Požar iz restorana zahvatio stambenu zgradu

Jučer je u 16:15 sati u ulici Lužanski put, općina Ilidža, izbio požar na ventilacionom dimnjaku restorana Delgusto, koji se ubrzo proširio na vanjski dio fasade stambene zgrade Panamera.

Na mjesto događaja su odmah izašli policijski službenici PU Ilidža i pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo, koji su uspjeli ugasiti požar u 18:20 sati istog dana.

Iako na objektu stambene zgrade nije bilo povrijeđenih, nastala je značajna materijalna šteta.

Dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo naložio je da se narednog jutra izvrši uviđaj na licu mjesta uz prisustvo vještaka kako bi se utvrdio uzrok požara.

Istovremeno, policijski službenici PU Ilidža jučer su imali pune ruke posla. Uhapsili su osobu R.R. iz Sarajeva u 00:30 sati zbog sumnje da je počinila krivična djela ugrožavanje sigurnosti i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Uhapšeni je nakon kriminalističke obrade predat u nadležnost Tužilaštva KS.

Također, u 9 sati uhapšen je B.A. iz Sarajeva zbog sumnje da je počinio krivično djelo oštećenje tuđe stvari, razbivši stakleni portal zlatare Begić na Ilidži.

Nakon kriminalističke obrade, B.A. je pušten na slobodu.

Kasnije, u 19 sati, isti dan, B.A. je ponovo uhapšen zbog sumnje na nasilničko ponašanje, nakon što je fizički napao H.M. iz Sarajeva. Uhapšeni je zadržan u prostorijama MUP-a K.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79