Foto: BN
Tužilaštvo BiH nezadovoljno odlukom: Traže pritvor za Vladimira Stanimirovića zbog prijetnji Nešiću i Vulić

Tužilaštvo BiH nezadovoljno odlukom: Traže pritvor za Vladimira Stanimirovića zbog prijetnji Nešiću i Vulić


Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uložilo je žalbu na odluku Suda BiH kojim je odbijeno određivanje pritvora Vladimiru Stanimiroviću (38), osumnjičenom za ugrožavanje sigurnosti.

Prema navodima Tužilaštva, žalba je podnesena zbog bitne povrede odredbi krivičnog postupka iz člana 297. stav 2. ZKP-a BiH, kao i zbog pogrešno ili nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja iz člana 299. istog zakona.

Tužilaštvo je zatražilo da Sud BiH ponovo razmotri sve relevantne činjenice i donese odluku o određivanju pritvora za Stanimirovića.

On se sumnjiči za prijetnje upućene ministru sigurnosti BiH Nenadu Nešiću i zastupnici u Parlamentarnoj skupštini BiH Sanji Vulić.

Vladimir Stanimirović, inače sekretar s posebnim zadatkom, uhapšen je od strane pripadnika SIPA-e po nalogu Tužilaštva BiH.

Na trenutnoj poziciji je od 1. juna 2022. godine, a ranije je bio rukovoditelj Jedinice za internu reviziju u JZU Bolnica ”Sveti apostol Luka” Doboj.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija