Tužilaštvo BiH o reakciji zbog neustavnog Dana RS: Moramo analizirati prijave, u narednom periodu ćemo odrediti aktivnosti

Tužilaštvo BiH o reakciji zbog neustavnog Dana RS: Moramo analizirati prijave, u narednom periodu ćemo odrediti aktivnosti


Dan Republike Srpske, kojeg je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim, obilježen je jučer.

Mnogi zvaničnici najavili su i krivične prijave Tužilaštvu BiH zbog kršenja Krivičnog zakona BiH koji se odnosi na neizvršavanje i nepoštivanje odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Sve oči uprte su u Tužilaštvo BiH čija se reakcije očekuje. Iz Tužilaštva BiH su za Hayat odgovorili da li je i šta poduzeto u vezi sa obilježavanjem neustavnog dana RS-a.

“Tužiteljstvo BiH i partnerske agencije za provedbu zakona, prate sva dešavanja koja mogu imati elemente kaznenih djela iz nedležnosti Tužiteljstva BiH. Tužiteljstvo BiH će se u narednom periodu, nakon analiziranja dostavljenih prijava i konsultiranja sa partnerskim institucijama, kao i Ustavnim sudom BiH, moći odrediti o daljim aktivnostima”, kazali su za iz Tužilaštva BiH.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija