Tužilaštvo BiH: U narednim mjesecima optužnice zbog Sky aplikacije!

Tužilaštvo BiH: U narednim mjesecima optužnice zbog Sky aplikacije!


Više od sto osumnjičenih iz 14 različitih agencija – policijski službenici, advokati, pa čak i jedan sudac, te tužiteljica – obuhvaćeni su istragama koje se tiču Sky i Anom aplikacija, potvrđeno je za N1 iz Tužilaštva BiH.

“Do sada je više od 100 osumnjičenih, koji su lišeni slobode ili privođeni u proteklih 16 mjeseci, od toga ih je do sada 14 iz različitih policijskih i agencija za provedbu zakona (DKPT, MUP RS, Granična policija, MUP KS, OSA), jedan ili dva odvjetnika, jedan sudac OS u Bijeljini, nekadašnji savjetnik u Ministarstvu sigurnosti BiH”, saopštili su iz Tužilaštva BiH.

Iz Tužilaštva podsjećaju da je Kancelarija disciplinskog tužioca suspendovala tužiteljicu Dianu Kajmaković upravo zbog ovih slučajeva.

“Podignute su dvije optužnice (Dalibor Railić i dr., Ratković Saša i dr.) , očekuju se podizanja optužnica u više predmeta u narednim mjesecima”, zaključuju iz Tužilaštva BiH.

Posljednje informacije koje su se pojavile u javnosti su da je šefica kontakt tačke za EUROPOL-a za Bosnu i Hercegovinu Spomenka Markulj smijenjena, a da je njena smjena povezana sa predmetima “Sky”.

Iz Granične policije BiH ne demantuju, ali ni ne potvrđuju pisanje Avaza da je šefica kontakt tačke Bosne i Hercegovine sa EUROPOL-om Spomenka Markulj smijenjena zbog umiješanosti u aferu “Sky”.

Opet SKY akcija: ” Istražitelji Granične policije uhvaćeni u Skyu, smijenjena šefica bh. Europola!

“Povodom medijskih navoda da Središnji istražni ured Granične policije BiH „potresa skandal zbog Sky istraga“, ovim putem obavještavamo javnost da se Granična policija BiH dosljedno i kontinuirano bori protiv kriminala i korupcije i u vlastitim redovima te svatko tko postupa protuzakonito bit će procesuiran i sankcioniran”, naveli su iz Granične policije Bosne i Hercegovine.

Glavni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine Milanko Kajganić više puta do sada je upozoravao da su institucije za borbu protiv organizovanog kriminala kontaminirane.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija