Tužilaštvo BiH: U narednim mjesecima optužnice zbog Sky aplikacije!

Više od sto osumnjičenih iz 14 različitih agencija – policijski službenici, advokati, pa čak i jedan sudac, te tužiteljica – obuhvaćeni su istragama koje se tiču Sky i Anom aplikacija, potvrđeno je za N1 iz Tužilaštva BiH.

“Do sada je više od 100 osumnjičenih, koji su lišeni slobode ili privođeni u proteklih 16 mjeseci, od toga ih je do sada 14 iz različitih policijskih i agencija za provedbu zakona (DKPT, MUP RS, Granična policija, MUP KS, OSA), jedan ili dva odvjetnika, jedan sudac OS u Bijeljini, nekadašnji savjetnik u Ministarstvu sigurnosti BiH”, saopštili su iz Tužilaštva BiH.

Iz Tužilaštva podsjećaju da je Kancelarija disciplinskog tužioca suspendovala tužiteljicu Dianu Kajmaković upravo zbog ovih slučajeva.

“Podignute su dvije optužnice (Dalibor Railić i dr., Ratković Saša i dr.) , očekuju se podizanja optužnica u više predmeta u narednim mjesecima”, zaključuju iz Tužilaštva BiH.

Posljednje informacije koje su se pojavile u javnosti su da je šefica kontakt tačke za EUROPOL-a za Bosnu i Hercegovinu Spomenka Markulj smijenjena, a da je njena smjena povezana sa predmetima “Sky”.

Iz Granične policije BiH ne demantuju, ali ni ne potvrđuju pisanje Avaza da je šefica kontakt tačke Bosne i Hercegovine sa EUROPOL-om Spomenka Markulj smijenjena zbog umiješanosti u aferu “Sky”.

Opet SKY akcija: ” Istražitelji Granične policije uhvaćeni u Skyu, smijenjena šefica bh. Europola!

“Povodom medijskih navoda da Središnji istražni ured Granične policije BiH „potresa skandal zbog Sky istraga“, ovim putem obavještavamo javnost da se Granična policija BiH dosljedno i kontinuirano bori protiv kriminala i korupcije i u vlastitim redovima te svatko tko postupa protuzakonito bit će procesuiran i sankcioniran”, naveli su iz Granične policije Bosne i Hercegovine.

Glavni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine Milanko Kajganić više puta do sada je upozoravao da su institucije za borbu protiv organizovanog kriminala kontaminirane.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79