Tužilaštvo KS protiv Općinskog suda u slučaju: Loptica prebačena na MUP KS

Tužilaštvo KS protiv Općinskog suda u slučaju: Loptica prebačena na MUP KS


Tužilaštvo Kantona Sarajevo (KS) reagovalo je na nedavno obrazloženje Općinskog suda u Sarajevu u vezi s odbijanjem prijedloga za određivanje pritvora dvojici osumnjičenih za bacanje eksplozivne naprave na kuću načelnika Općine Stari Grad, Irfana Čengića.

Općinski sud je u svojem obrazloženju naveo da je odbacio prijedlog Tužilaštva KS za određivanje jednomjesečnog pritvora jer navodno nije bilo dovoljno dokaza da su osumnjičeni počinili krivično djelo koje im se stavlja na teret.

Međutim, iz Tužilaštva KS ističu da su dostavili sve relevantne dokaze koji su im bili dostavljeni od strane Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) KS te da će uložiti žalbu na odluku suda.

Glasnogovornica Tužilaštva KS, Azra Bavčić, naglasila je da je postupajući tužilac pri predlaganju pritvora koristio sve dostupne dokaze koje je imao na raspolaganju od strane MUP-a KS te da će uložiti žalbu na odluku suda.

Bavčić je također istaknula da se kontinuirano provode daljnje radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane uz izvršenje ovog krivičnog djela.

Dvojica osumnjičenih za ovo krivično djelo su Mirza Hasanbegović i Benjamin Aganović, a Tužilaštvo KS nastavlja s daljnjim istražnim radnjama kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice vezane uz ovaj slučaj.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija