Šefket Hafizović, porodica ubijenog Marka i njihov advokat
Optuženi za ubistvo povratnika Marka Mišića iz Dervente priznao krivicu

Optuženi za ubistvo povratnika Marka Mišića iz Dervente priznao krivicu


Optuženi za ubistvo povratnika Marka Mišića iz Dervente priznao je svoju krivicu pred Sudskim vijećem Okružnog suda u Doboju.

Ovaj slučaj je privukao pažnju javnosti zbog brutalnog napada na Marka Mišića, hrvatskog povratnika u Brezice kod Dervente.

Mišić je bio žrtva napada dok je pokušavao spriječiti kradljivce da opljačkaju drva iz svoje šume. Nažalost, preminuo je mjesec dana nakon napada zbog teških povreda koje je zadobio.

Ranije je u ovom slučaju već donesena presuda za drugog počinitelja, maloljetnika, kojem je određena kazna od 4,5 godine maloljetničkog zatvora.

Sada, priznanje krivice od strane optuženog predstavlja još jedan korak ka okončanju ovog slučaja i donošenju konačne presude.

Zamjenica ministra za ljudska prava i izbjeglice, Duška Jurišić, istakla je važnost brze i efikasne reakcije agencija za provedbu zakona u ovom slučaju.

Naglasila je da će presuda biti izrečena već početkom naredne sedmice, što predstavlja rijedak, ali važan primjer efikasnosti u procesuiranju ovakvih zločina.

Porodici povratnika Marka Mišića, ova vijest može donijeti barem djelimičan osjećaj mira, znajući da pravosudni sistem radi na postizanju pravde za njihovu izgubljenu voljenu osobu.

Ovaj slučaj također pokazuje važnost stroge kaznene politike u suzbijanju nasilja i zločina, posebno protiv ranjivih zajednica kao što su povratnici u ratom pogođenim područjima.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija