Foto: NN
Tužilaštvo podiglo optužnicu protiv predsjednika SDS-a Milana Miličevića

Tužilaštvo podiglo optužnicu protiv predsjednika SDS-a Milana Miličevića


Tužilaštvo Republike Srpske podiglo je optužnicu protiv Milana Miličevića, predsjednika Srpske demokratske stranke (SDS). Ovu vijest je sam Miličević potvrdio putem Facebooka, označivši je kao “spektakularnu” i najavivši da će izazvati različite reakcije.

Miličević je krajem jula saslušan u Republičkom javnom tužilaštvu u svojstvu osumnjičenog. Optužbe se odnose na tvrdnje jednog investitora u Tesliću, koji je prijavio da Miličević, kao načelnik opštine, opstruiše izgradnju objekta. Miličević je optužnicu nazvao politički motiviranom i povezanu s početkom predizborne kampanje.

Na svom Facebook profilu, Miličević je izrazio uvjerenje da je sve ovo “dogovoreno i precizno tempirano” te da je cijela situacija dio političkih igara.

Naveo je da iza optužnice stoji Alen Seferović, povjerenik SDA za Teslić, kojeg optužuje za organizaciju izborne krađe tokom referenduma u Tesliću. Također, optužio je Radislava Đurića Rašu i Srđana Klječanina Rufa za navodne kriminalne aktivnosti i uništavanje prirodnih resursa.

Miličević je odlučno odbacio optužbe i izjavio da se neće povući ni u jednoj borbi. Odbacio je tvrdnje da bi pristao na kompromis ili se bojao prijetnji. Izrazio je svoje uvjerenje da će se boriti za pravdu, odbacujući ideju da bi mogao biti zastrašen ili kupljen.

Dodao je da je prijava protiv njega proizašla iz nezadovoljstva investitora zbog neizdavanja upotrebne dozvole za izgrađeni objekat. Tokom saslušanja, Miličević je naglasio da se ne osjeća krivim za optužbe koje su mu upućene.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija