Tužilaštvo potvrdio da ne mogu gazdi Draganu Đuroviću ništa jer nema elemenata krivičnog djela: “Otjerao djevojku s plaže zbog burkinija”

Porodica Agović doživjela je neprijatnost i poniženje plaži utjeha bazenima Rocky beach opšina Bar kada ih je gazda otjerao sa plaže.

Razlog je bizaran. Problem mu je bio zato što su gosti muslimani i što je jedna od članova porodice Agović tačnije kćerka na sebi nosila kupaći kostim za pokrivene žene piše Crna-Hronika.

@crnahronikainfo

Crnogorac ne da gostima da se kupaju na plaži jer su muslimani…

♬ original sound – CRNA Hronika

(VIDEO) Crnogorac ne da gostima da se kupaju na plaži jer su muslimani…

Državne tužiteljke u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru i Višem državnom tužilaštvu u Podgorici ocijenile su da u radnjama vlasnika privatne plaže “Rocky beach” Dragana Đurovića, koji je otjerao maloljetnu djevojku i njenu familiju s plaže zbog nošenja burkinija, nema elemenata bića bilo kog krivičnog djela za koje se gonjene preduzima po službenoj dužnosti – saopšteno je našem portalu nezvanično iz Uprave policije.

Naveli su da je u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Bar juče oko 20.45 sati pristupio Selvedin Agović (45) koji jeprijavio da je njegovu kćerku vrijeđao vlasnik ugostiteljskog objekta “Rocky Beach”, u mjestu Utjeha u Baru, Dragan Đurović (64) i da zbog, kako su naveli iz policije, navodnih pravila plaže nije dozvolio da uđe na plažu u burkini kupaćem.

– O događaju su obaviještene državna tužiteljka Osnovnog državnog tužilaštva u Baru, kao i državna tužiteljka u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koje su se izjasnile da u navedenim radnjama nema elemenata bića bilo kog krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti – kazali su nam nezvanično iz UP.

Dodali su da će policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar postupati po prijavi.

– Nakon prikupljanja svih potrebnih obavještenja, ukoliko se utvrdi da u radnjama postoje elementi bića prekršaja, biće pokrenut prekršajni postupak – rekli su nam iz UP.

Podsjećamo, portal Rožaje Vijesti objavio je video na kom se, kako su naveli, zakupac plaže na veoma ružan i primitivan način sa uvredljivim riječima otjerao maloljetnu gošću koja je nosila burkini i njenu familiju. Kako kažu, po ulasku na plažu čim ih je gazda plaže ugledao brzim hodom je krenuo prema njima sa povišenim tonom i uvredljivim riječima im poručio da odmah napuste plažu.

Selvedin Agović prijavio gazdu Dragana policiji jer je otjerao njegovu kćerku sa plaže

Reis Fejzić reagovao na fašizam na plaži u Baru

Nakon što je zakupac plaže u Baru, sudeći prema snimku koji kruži društvenim mrežama, grubo otjerao muslimansku porodicu sa plaže zbog toga žene koja je bila pokrivena i kupala se sa tzv. burkom (muslimanskom ženskom nošnjom za kupanje na javnim površinama), te nakon što je zakupac izjavio da je razlog tome to što “mrzi muslimane”, reis Islamske zajednice Rifat ef. Fejzić je reagovao putem svog tvitter naloga.

Reis je upitao Vladu Crne Gore i premijera je li, po njima, legalno i legitimno danas u Crnoj Gori mrziti muslimane? I je li ovo “pravi put” kojim ide Crna Gora?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79