Tužilaštvo predložilo raspisivanje potjernice za visočkim kriminalcem Rasimom Ganićem

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu predložilo je raspisivanje potjernice za Rasimom Ganićem (33), poznatim visočkim kriminalcem, koji se sumnjiči da je u ponedjeljak, zajedno sa sugrađanima Mirzom Devovićem (31) i Sanelom Zerdom (29), opljačkao prodavnicu „Sloga marketi“ u Hadžićima.

Njemu je ujedno određen pritvor po lišenju slobode. Ovu informaciju za „Avaz“ je potvrdio Alem Hamzić, portparol Tužilaštva.

Tužilaštvo je ujedno zatražilo određivanje pritvora za Devovića i Zerdu, i to zbog utjecaja na svjedoke, ponavljanja krivičnog djela i uznemirenja javnosti.

Jedan od drskih pljačkaša upao je u prodavnicu te je, prijeteći vatrenim oružjem radnici, oteo novac i cigarete. Drugi pljačkaš imao je ulogu da čuva stražu na vratima prodavnice, dok je treći čekao u upaljenom vozilu.

Potom su s plijenom jurcali sarajevskim ulicama. Tokom bijega za njima je u naselju Blažuj krenula policijska patrola. Ganić je s pištoljem prijetio policajcima. Na koncu, pali su u naselju Otoka. Pljačkaši se nisu zaustavili pa su nasrnuli na policajce. Tom prilikom jedan policajac je lakše povrijeđen.

Ganić je iskoristio gužvu te je pobjegao.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79