Tužilaštvo se žalilo jer je opasni Amir Pašić Faćo pušten na slobodu

Podsjećamo, Pašić je uhapšen u ulici Zelenih beretki u općini Stari Grad zbog prijetnji sudiji Općinskog suda Sarajevo

Tužilaštvo Kantona Sarajevo se žalilo nakon što je Općinski sudu Sarajevu odbio prijedlog za određivanje pritvora Amiru Pašiću poznatom kao Faćo, osumnjičenom za ugrožavanje sigurnosti, potvrđeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

“Žalba je upućena zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka, te zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja”, naveli su iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, nakon što je Općinski sud u Sarajevu jučer odbio prijedlog Tužilaštva KS za određivanje pritvora Amiru Pašiću, on je odmah pušten na slobodu.

Podsjećamo, Pašić je uhapšen u ulici Zelenih beretki u općini Stari Grad zbog prijetnji sudiji Općinskog suda Sarajevo. Njega su 21. novembra uhapsili policijski službenici PU Stari Grad. On je na društvenoj mreži TikTok prijetio Tinu Begtaševiću, sudiji Općinskog suda u Sarajevu.

Pašić je od ranije poznat organima gonjenja zbog raznih krivičnih djela.

@crnahronikainfo

Za Amira Faću se traži pritvor. Omar Mehmedbašić, advokat Amira Pašića Faće, rekao je za Crnu Hroniku kako je Faćo izrazio kajanje te nije imao namjeru da nikog uplaši.

♬ original sound – CRNA Hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79