Tužilaštvo traži da se produži pritvor opasnom Anelu Bećiroviću iz Sarajeva

Anel Bećirović

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je održana sjednica na kojoj je razmatran prijedlog Tužilaštva KS da se Anelu Bećiroviću optuženom za ubistvo Emire Maslan, nasilje u porodici i nedozvoljeno držanje oružja, produži pritvor za naredna dva mjeseca, potvrdio je za portal “Avaza” advokat Amir Hadžić koji zastupa Bećirovića.

Advokat Hadžić je na sjednici ukazao da je Bećirovoć odmah priznao krivično djelo, te je, kako nam je rekao, zatražio puštanje na slobodu optuženog.

Sud će nakandno donijeti rješenje.

Optuženi Anel Bećirović se tereti da je 12. novembra 2023. godine oko 21:45 sati , uprkos zabrani prilaska i prilikom predaje djeteta majci, s pištoljem ušao u stan koji je koristila Emiru Maslan i ispalio jedan hitac u pravcu njene glave – usmrtivši je.

Nakon toga je optuženi s djetetom izašao iz stana. Dan poslije, dijete je držao zaključano u drugom stanu, potom, po dolasku policije odbio da otvori vrata. Policijski službenici su nasilno ušli u stan i uhapsili ga. Istovremeno, oružje kojim je počinio ubistvo posjedovao je bez dozvole.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79