Foto: Crna-Hronika
Tužilaštvo traži još 2 mjeseca pritvora za kriminalnu grupu Ibre Berila

Tužilaštvo traži još 2 mjeseca pritvora za kriminalnu grupu Ibre Berila


U Sarajevu, 30. augusta, postupajući tužilac Kantona Sarajevo predložio je Kantonalnom sudu u Sarajevu produženje pritvora za još dva mjeseca osumnjičenima Ibri Berilu i saradnicima.

Tužilaštvo je tražilo produženje pritvora i za Nađu Milišić, te Adisa Mulaosmanovića zbog postojanja sumnje da bi “osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, ponoviti krivično djelo i ometati istragu”.

Ovu informaciju za portal Radiosarajevo.ba portvdila je portparolka Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Podsjećamo, Ibro Berilo uhapšen je u sklopu policijske akcije “Incitat”, 5. augusta, zajedno sa Nađom Milišić, Adisom Mulaosmanovićem i Edinom Džigal, te su nakon hapšenja predati u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

(FOTO) Pogledajte kako izgleda apartman Ibre Berila kojeg je dobio na poklon

Službenici Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom u četvrtak, 29. augusta su uz asistenciju Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine – Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo i policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo – Policijske uprave Trnovo preuzeli skupocjene nekretnine na Bjelašnici, općina Trnovo.

Foto: Crna-Hronika



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija