Foto: Facebook
Tužiteljica Vukadin odbacila optužbe SNSD-a o političkom pritisku na pravosuđe

Tužiteljica Vukadin odbacila optužbe SNSD-a o političkom pritisku na pravosuđe


Glavna tužiteljica Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, Anica Vukadin, oštro je reagovala na izjave predstavnika SNSD-a koje su uslijedile nakon hapšenja nekoliko njihovih članova zbog sumnje na zloupotrebu položaja.

U zvaničnom saopćenju, Vukadin je istakla da ovakvi komentari predstavljaju pokušaj pritiska na pravosuđe i narušavaju povjerenje u rad pravosudnih institucija.

Tužiteljica je podsjetila da je Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu nezavisan državni organ koji djeluje u skladu sa zakonima Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

“Svi građani su jednaki pred Ustavom i zakonom, a naše tužilaštvo je odlučno u zaštiti prava i sloboda svih građana,” navodi se u saopćenju.

Vukadin je također naglasila da će tužilaštvo nastaviti s procesuiranjem svih osoba koje svojim djelovanjem nanose štetu budžetu Republike Srpske, pozivajući političke stranke i javne ličnosti da se suzdrže od komentarisanja rada pravosudnih institucija kako bi se očuvala vladavina prava.

“Okružno tužilaštvo će i dalje obavljati svoje funkcije nezavisno, nepristrasno i transparentno, te očekujemo podršku građana i njihovih političkih predstavnika u borbi protiv korupcije,” zaključila je Vukadin.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija