Poznat identitet mladića i djevojke koji su se utopili u Ramskom jezeru

Poznat identitet mladića i djevojke koji su se utopili u Ramskom jezeru


U Ramskom jezeru je pronađeno tijelo utopljenika Ž.A. 1992. Tijelo su pronašli pripadnici ronilačkog tima Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona na dubini od 19 metara i udaljeno 70 metara od obale Ramskoga jezera

U nedjelju, 25. augusta, u Ramskom jezeru utopili su se djevojka i mladić iz Međimurja, A.D. 1996. godište i Ž.A. 1992. Tijelo stradale djevojke izvučeno je u nedjelju, dok se za izvlačenje tijela mladića čekao ronilački tim MUP-a.

Kako saznaje portal Crna-Hronika radi se o Aleksu Žnidariću i djevojci Anamariji D. 1996- godište.  Neslužbeno se doznaje da je djevojka iz Ivanovca, a mladić iz Nedelišća kod Čakovca.

Okolnosti koje su dovele do utapanja dvoje mladih još uvijek nisu poznate, a policijski uviđaj je u toku kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice, piše Rama-Prozor.info.

Dvoje mladih Međimuraca nisu prvi put boravili na ovom području, već su prethodnih godina dolazili kao turisti. Ove godine su iznajmili kuću u blizini jezera gdje su planirali provesti godišnji odmor.

To popodne odlučili su provesti kupajući se u Ramskom jezeru, no njihov naizgled bezbrižan odmor pretvorio se u tragediju. Okolnosti koje su dovele do utapanja još uvijek nisu poznate, a lokalne vlasti nastavljaju s istragom kako bi se razjasnili svi detalji nesreće, javio je u Dnevnik HTV-a u podne novinar Ilko Barbarić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija