Tuzla se dva dana smrzavala, napokon riješen problem na kotlu

Tuzla se dva dana smrzavala, napokon riješen problem na kotlu


Zbog kvara na kotlu u Termoelektrani Tuzla je u nedjelju navečer ostala bez grijanja, a nakon što su otklonjeni kvarovi, snabdijevanje toplotnom energijom naormalizirano je danas oko 11 sati, potvrđeno je za Faktor u Centralnom grijanju Tuzla.

– Isporuka toplotne energije normalizirana je u toku noći, a prelaskom na dnevni režim u svim dijelovima grada je uspostavljeno normalno snabdijevanje toplotnom energijom – rekao je pomoćnik direktora za tehnička pitanja Centralnog grijanja Tuzla Suljo Sarić.

Grijanje u Tuzli u ponedjeljak su imali samo stanovnici zapadnog dijela grada, koji je bliži Termoelektrani, dok su središnji i istočni dijelovi grada imali redukovano isporuku ili su radijatori bili hladni. Slična situacija je bila i u utorak, a normalna isporuka obnovljena je u noći s utorka na srijedu.

– Kvar na glavnom kotlu za snabdijevanje Tuzle grijanjem je otklonjen, a radi se i na drugom koji se koristi kao rezerva. Uglavnom sada je situacija normalizirana ulaskom vode u cijeli sistem – naveo je Sarić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija