Tuzlanka Gordana Matičević sa adresom u Italiji: Zasad smo dobro, ima straha

Brojni građani Bosne i Hercegovine nalaze se u Italiji, zemlji koja je najteže pogođena koronavirusom.

Naime, oni su izolirani od ostatka svijeta, a Tuzlanka Gordana Matičević koja je u Italiji od 1994. godine, kratko je za Fenu opisala kako ona i njen muž provode dane u izolaciji.

– Ovako nešto nije do sada bilo. Za sada smo, hvala Bogu, dobro… Radimo puno radno vrijeme i imamo radnu obavezu. Na poslu, kao i u samoposluzi, farmaciji, trebaju se respektirati određene mjere predostrožnosti. Uvjeti za život su isti, osim ograničenja kretanja – kazala je Matičević.

Kaže kako se može izaći samo radi nabavke hrane, lijekova te ko ima radnu obavezu.

– Treba se pridržavati uputa koje daje ministarstvo zdravlja. Straha ima… Problem je što nema terapije – rekla je na kraju ova Tuzlanka sa adresom u Italiji.

Pored Španije, Italija je i dalje zemlja koja se nosi s hiljadama oboljelih i stotinama preminulih od COVID-19 prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79