Tuzlanski aerodrom obara rekorde: Prevezeno 60.000 putnika, letovi na 15 različitih destinacija u šest zemalja…

Nakon teškog perioda u kome se našao zbog određenih dugovanja i pandemije koronavirusa, ukidanja pojedinih letova i smanjenja broja putnika, za Međunarodni aerodrom Tuzla dolaze bolji dani.

Stagnacija rada Međunarodnog aerodroma Tuzla, zbog nemara prethodnih uprava, ne smije biti razlog lošeg poslovanja u budućnosti. Stoga je Vlada Tuzlanskog kantona izrazila spremnost da pomogne u stabilizaciji stanja. Od 1. aprila već se bilježe pozitivni pomaci.

„U prvih 25 dana 35 hiljada putnika je prevezeno sa Međunarodnog aerodroma Tuzla, što je poboljšanje. S ovom tendencijom i pretpostavkama, do kraja godine bi 400 hiljada putnika trebalo da prođe kroz Aerodrom“, kazao je Dževad Halilčević, v. d. direktora Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Kroz rebalans Budžeta Tuzlanskog kantona planirana su dodatna sredstva za izgradnje trećeg gatea, uređenje parkinga i završetak izgradnje atrija. Također, u toku su pregovori sa nekoliko aviokompanija za uvođenje novih aviolinija.

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Mustafa Šakić (SDBiH) naveo je kako su rebalansom obezbijedili novi milion maraka, tako da ćemo imati za tekuće poslovanje ukupno milion i 880 hiljada maraka – očekuju i dva miliona kapitalnih investicija za ono što je u ovom momentu neophodno.

“Vlada Tuzlanskog kantona želi da ovaj značaj resurs zadrži. Uradit ćemo sve što je u našoj moći da učinimo fluidnim poslovanje Aerodroma”, istakao je za FTV premijer TK Irfan Halilagić (SDA).

Predstojeće ljeto trebalo bi sa sobom, pored povećanje broja putnika, donijeti i veći broj letova, a što će povoljnije utjecati na rad i poslovanje Aerodroma. S tim u vezi će biti poboljšana i infrastruktura.

„Odredili smo da je prioritet federalnog djelovanja na toj magistralnoj cesti ono od Živinica do Aerodroma, kako bismo Aerodrom stavili u što življu i što bolju funkciju“, objasnio je premijer FBiH Fadil Novalić (SDA).

Od početka godine pa do 1. aprila sa Međunarodnog aerodroma Tuzla prevezeno je oko 60 hiljada putnika. Sa Međunarodnog aerodroma Tuzla možete letjeti na 15 destinacija u šest zemalja. Od 31. marta ove godine na snazi je i ljetni red letenja. Novih linija i destinacija u narednom periodu će biti još, pa je tako od 10. juna na rasporedu i turistička čarter linija za Antaliju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79